Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007

O κόσμος χρωστάει στις ΗΠΑ, λέει ο Μπράουν


Ο κόσμος έχει χρέος προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για την στιβαρή ηγεσία που παράσχουν και για τον διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Γκόρντον Μπράουν στις ΗΠΑ. Ο βρετανός Πρωθυπουργός περιέγραψε τους δεσμούς της Βρετανίας με τις ΗΠΑ ως την "πιο σημαντική διμερή σχέση" της χώρας του, λίγο πριν από την έναρξη των συνομιλιών του με τον Πρόεδρο Μπους. Αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι δύο χώρες δεν θα έχουν πλέον απόλυτη ταύτιση απόψεων σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Γκόρντον Μπράουν έφτασε στην αεροπορική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσινγκτων, το βράδυ της Κυριακής. Στις συνομιλίες στο Καμπ Ντέϊβιντ συμμετέχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Βρετανίας, Ράϊς και Μίλιμπαντ. Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται τα ζητήματα του Ιράκ, του Αφγανιστάν, το Μεσανατολικό, το Νταρφούρ, το Κοσσυφοπέδιο, το παγκόσμιο εμπόριο και οι κλιματικές αλλαγές. Στο δείπνο του με τον Πρόεδρο Μπους ο Γκόρντον Μπράουν δήλωσε "ατλαντιστής και θαυμαστής του αμερικανικού πνέυματος" και είπε ότι ως πρωθυπουργός θα ενισχύσει τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ.
"Κοινές αξίες και ιδανικά έχουν συνδέσει το πεπρωμένο των χωρών μας και μας έχουν εξασφαλίσει μια κοινή κληρονομιά" τόνισε ο βρετανός Πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας τα ίδια λόγια με τον Ουΐνστον Τσόρτσιλ.
Ο Γκόρντον Μπράουν θα έχει επίσης συνομιλίες με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

2 σχόλια:

Αβέβηλος είπε...

Άρχισε το γλέιψιμο ο Μπράουν κατευθείαν. Αν κρίνουμε από τις αρχικές του δηλώσεις προβλέπω να γίνεται χειρότερος από τον Μπλερ.

Ανώνυμος είπε...

Μόνη Εσφιγμένου αρχηκλώσσα σλαβοκουμουνίας! Αυτού Ζητωτές Παλαμά
πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία
ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν
οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό
με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία.
Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας
να ασπασθούν τους Τούρκους.