Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

Και αποτυχίες στο Ιράκ δείχνει έκθεση του Λ. Οίκου

Θολή εικόνα για την πορεία των πραγμάτων στο Ιράκ δίνει έκθεση της κυβέρνησης Μπους, που παρήγγειλε το Κογκρέσο, αν και ομολογεί αποτυχία της ακολουθούμενης στρατηγικής κατά το ήμισυ. Σε σύνολο 18 πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών κριτηρίων, το Ιράκ εμφανίζει θετικές επιδόσεις σε οκτώ, κακές σε άλλα οκτώ και στασιμότητα σε δύο.

Σε ομιλία του την Πέμπτη, ο Τζορτζ Μπους εμφανίσθηκε με εμφανώς πεσμένη ψυχολογία. "Η Αμερική είναι κουρασμένη από τον πόλεμο. Επηρεάζει την ψυχολογία μας. Το κατανοώ. Το έχω ξαναπεί. Είναι ένας άσχημος πόλεμος" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Και συνέχισε: "Ολοι θέλουν να είναι αγαπητοί, απλώς μερικές φορές οι αποφάσεις και οι συνέπειές τους δεν σε αφήνουν να γίνεις αγαπητός... Θα αρχίσουμε ν' αποσύρουμε τον στρατό από το Ιράκ όταν οι διοικητές μας πουν ότι οι συνθήκες στην περιοχή είναι κατάλληλες και όχι όταν πουν οι δημοσκοπήσεις ότι είναι σωστή πολιτική".

Τα παραπάνω δείχνουν αυτό που χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο πολεμούσαν, το να σταματήσουν την χωρίς ουσιαστικό λόγο επέμβαση για την επιβολή "ειρήνης" στη μέση ανατολή. Βλακείες!! Το μόνο που πραγματικά θέλανε ήταν και είναι τα πετρέλαια που υπάρχουν εκεί, αλλά και οι ιρακινοί καθώς και οι γύρω λαοί δεν είναι τόσο ηλίθιοι όσο νομίζουν οι αμερικανοί. Έτσι λοιπόν τώρα ο Μπους ο "πρεσβευτής της Ειρήνης" κάνει όχι ένα αλλά πολλά βήματα πίσω στο θέμα του Ιράκ. Τι να πει κανείς!!!!!
Για όλο το ρεπορτάζ πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: