Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Μέτωπα φωτιάς


Μαίνονται οι πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στο Βελβεντό Κοζάνης, στα Κουνινά Αιγίου, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στην Κεφαλλονιά και στον Αμάραντο Ιωαννίνων.

Χθες βράδυ οι αρχές εκκένωσαν τα ιαματικά λουτρά Αμαράντου και περίπου 130 άτομα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία σε κοντινή περιοχή.

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Επίδαυρο και στην Πολοβίτσα της Λακωνίας.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Δυτική Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Εν τω μεταξύ, συνεδριάζουν σήμερα τα νομαρχιακά συντονιστικά συμβούλια σε όλη τη χώρα, ώστε να υπάρχουν σε 24ωρη βάση περιπολίες σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και την αστυνομία για την πρόληψη πυρκαγιών. Χθες, η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε την πρόσληψη 1.300 πυροσβεστών και εξασφάλιση περισσότερων εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Συνεργασίας.


Ας ελπίσουμε ότι και σήμερα και δεν θα έχουμε κάποιο τραγικό συμβάν που θα πνίξει πάλι την "χώρα" στο πένθος. Αλήθεια θυμάστε τα παιδιά που πέσανε με το καναντέρ;; αν όχι θα πρέπει να ντρέπεστε, αν ναι ανήκετε στην κατηγορία που είμαι και εγώ και λέγεται άνθρωπος. Εφόσον τον κράτος δεν κάνει κάτι για αυτό μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι εμείς;; δεν ξέρω τι πρέπει να είναι αυτό αλλά κάτι πρέπει να γίνει, πρέπει ίσως η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα πολίτη να αλλάξει. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε; να αρχίσουμε να ζητάμε όλο και περισσότερα;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: