Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Και άλλες φωτιές στην Ελλάδα. ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!!


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Ναύπακτο, Ψαχνά Ευβοίας, Κυπαρισσία και Μάνη.
Στη Ναύπτακτο, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο δημοτικό διαμέρισμα Λιγιάς, ανάμεσα σε Μαγουλάδα και Αφροξυλιά, χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε δασική έκταση σε Ψαχνά Ευβοίας, σε χορτολιβαδική έκταση στην ανατολή Μάνη, αλλά και στην Κυπαρισσία, στο δήμο Αυλώνα, σε δασική έκταση.
Μικρής έκτασης πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής από το Χέρσο μέχρι τον Ακρίτα Κιλκίς. Η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα διερχόμενης αμαξοστοιχίας.
Μικρές αναζωπυρώσεις σημειώνονται στο δάσος του Υμηττού, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Ευβοία (και Σκύρο), Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο, Σάμο (Ικαρία) και Κυκλάδες.
Σε συνέντευξη Τύπου η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε λόγο για διαχρονικές πολιτικές ευθύνες στο θέμα των πυρκαγιών και των καμένων εκτάσεων.
Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ, ζητώντας η αναδάσωση να συμπεριλάβει όλες τις καμένες εκτάσεις και όχι μόνο τις δασικές, να χαρακτηριστεί παράνομη η οικοπεδοποίηση μαζί με τα κτίρια τα οποία έχουν χτιστεί, ν' ανοίξει ο φάκελος της Πεντέλης, αλλά και να χαρακτηριστούν παράνομοι οι νομοί που έχουν αποχαρακτηρίσει δάση και τα έχουν ονομάσει χορτολιβαδικές εκτάσεις ή βοσκοτόπια.
Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν πολιτική ή προκλογικά κίνητρα για τις φωτιές, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για κάτι τέτοιο.

Τι θα γίνει φέτος με τις φωτιές;; Όχι τίποτα άλλο έχουν και οι ειδήσεις θέμα όλη την ημέρα. Πάντως οι φωτιές αυτό το καλοκαίρι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ποτέ ξανά τόσες φωτιές σε ένα καλοκαίρι.

Του χρόνου που δεν θα υπάρχουν δάση θα σταματήσουν οι φωτιές!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: