Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Μέτρα για τις πυρκαγιές

Σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε η κυβερνητική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταστροφές από τις πυρκαγιές. Μεταξύ των μέτρων που αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή είναι: • Να υπάρχουν 24ωρες περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος • Να προσληφθούν 1.300 πυροσβέστες • Να εξασφαλισθούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας περισσότερα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.
Να υπάρχει επαγρύπνηση των στελεχών της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο. Οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών δήλωσαν ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης των πυρκαγιών ήταν οι κατάλληλοι και οι ενδεδειγμένοι, ενώ ο υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στην πτώση του καναντέρ, δήλωσε ότι τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας τόσο στη συντήρηση των αεροσκαφών, όσο και στις ώρες πτήσης. Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, γνωστοποίησε ότι πρόκειται να ζητηθεί η συνδρομή από άλλες χώρες εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Έκκληση για λελογισμένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ιδιαίτερα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το δίκτυο της ΔΕΗ, που σε αυτές τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες δοκιμάζεται, να αντέξει και τις επόμενες ημέρες. Ιδιαίτερα δεικτικός υπήρξε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σύγκληση συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. "Ο κ. Παπανδρέου για ακόμα μία φορά υπερβάλει. Είναι εύκολο να κάνεις κριτική, αλλά είναι δύσκολο να είσαι σοβαρός", σχολίασε με νόημα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, προήδρευσε του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος και αμέσως μετά αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστεί στις κηδείες των δύο πιλότων. Αν και η κυβέρνηση έχει απορρίψει την πρόταση του κ. Παπανδρέου για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα καταθέσει συνολική πρόταση για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά των δασών, αλλά και για τη λειψυδρία, ενώ κατά τη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να ηγηθεί της προσπάθειας ώστε – όπως είπε - η πρότασή του να αποτελέσει το πλαίσιο εθνικής συνεννόησης για την προστασία του περιβάλλοντος. Το ΠΓ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του θεωρεί ότι στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των πυρκαγιών δεν πρόκειται να προσφέρει μια σύσκεψη των αρχηγών των κόμματων, ακόμα περισσότερο όταν, όπως σημειώνει, που θα απουσιάζουν από αυτή οι αρμόδιοι φορείς (πυροσβέστες, δασικές υπηρεσίες κ.α).

Εν τω μεταξύ, με τιμές ηρώων κηδεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τρίτης οι δύο χειριστές του καναντέρ, που κατέπεσε τη Δευτέρα στα Στύρα Ευβοίας, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης. Παράλληλα, στις ένοπλες δυνάμεις κηρύχθηκε διήμερο πένθος, ενώ σε όλες τις μονάδες οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, από το 1977 έως σήμερα έχουν συμβεί τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα με καναντέρ, ενώ 11 χειριστές έχουν χάσει τη ζωή τους. Κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας καταγγέλλουν το μεγάλο φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό οι χειριστές και το τεχνικό προσωπικό των αεροσκαφών. Ακόμη, τονίζουν ότι παρόλο που η αποστολή τους είναι ο περιορισμός των μεγάλων πυρκαγιών, πολλές φορές οι πιλότοι καλούνται να σβήσουν και μικρές αναζωπυρώσεις, κάτι που είναι έργο των επίγειων δυνάμεων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις γίνεται και σπατάλη δυνάμεων.

Ξοδέψτε και λίγα λεφτά μην μόνο λόγια για αυτό δεν πληρώνουμε φόρους κάθε τόσο;; ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: