Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

Στη Βραζιλία το Κόπα Αμέρικα

Αυτή η Βραζιλία δεν έχει αντίπαλο... Η "σελεσάο" παίζοντας υποδειγματικά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Αργεντινή, κερδίζοντας την με 3-0 και κατακτώντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το 8ο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της.Το δρόμο προς την... κούπα άνοιξε ο Ζούλιο Μπαπτίστα μόλις στο 5ο λεπτό, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 2-0, από αυτογκόλ του Αγιάλα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντάνιελ Άλβες στο 69ο λεπτό, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Βραζιλίας.
Το ματς. Αρκετά δυνατά μπήκε η Βραζιλία στο ματς και ευτύχησε μόλις στο 5ο λεπτό να ανοίξει το σκορ με τέρμα του Ζούλιο Μπαπτίστα, όταν με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αμποταντσιέρι. Αυτό το γκολ δεν έδειξε να αιφνιδιάζει τους Αργεντίνους που λίγο αργότερα έχασαν μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.Συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε επιχείρησε δυνατό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Ντόνι, μη μπορώντας να φέρει το ματς στα ίσα.
Ακολούθησε μια αγωνιστική "φλυαρία" των δυο ομάδων, με την Βραζιλία να κάνει το 2-0 στο 40ο λεπτό, όταν ο Αγιάλα προσπαθώντας να διώξει έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο.Η Αργεντινή βγήκε από την ανάπαυλα του ημιχρόνου αποφασισμένη για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα διατηρούσε τις ελπίδες της για ανατροπή του εις βάρους της σκηνικού. Όμως παρά τις εισόδους στον αγωνιστικό χώρο των Αιμάρ και Λούτσο Γκονζάλες τα πράγματα δεν άλλαξαν, αλλά αντίθετα έγιναν χειρότερα.Στο 69ο λεπτό ο ταχύτατος Βάγκνερ Λοβ βγήκε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε έξυπνα στον επερχόμενο Ντάνιελ Άλβες που με δυνατό διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 υπέρ της Βραζιλίας, σφραγίζοντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον 8ο τίτλο της "σελεσάο".
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: