Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Ένοχα τα κινητά για την αδύναμη μνήμη (;)


Μια νέα έρευνα που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, υποστηρίζει ότι η "έκρηξη" των κινητών και των φορητών συσκευών αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων έχει δημιουργήσει μια γενιά ανθρώπων που αδυνατούν να απομνημονεύσουν απλά πράγματα.
Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων που πήραν μέρος στην έρευνα απάντησε πως δεν θυμάται τον αριθμό του σταθερού τηλεφώνου, ενώ τα δύο τρίτα δεν ήταν σε θέση να θυμηθούν τα γενέθλια των φίλων και των συγγενών τους.
Οι νεαρότεροι σε ηλικία είχαν χειρότερες επιδόσεις από τους μεγαλύτερους, καθώς τα άτομα κάτω των 30 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα θυμόντουσαν λιγότερους αριθμούς από όσους ήταν άνω των 50 ετών.
Τα δύο τρίτα τόνισαν επίσης ότι βασίζονται στα κινητά τηλέφωνα ή σε ηλεκτρονικές ατζέντες για να τους υπενθυμίζουν σημαντικές ημερομηνίες.

Τα κινητά είναι η αυτοκαταστροφή του ανθρώπου αλλά είναι χρήσιμα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην κάνουμε αλλόγιστη χρήση αυτών ή και αν τα χρησιμοποιούμε αυτά να πέρνουμε όλα τα δυνατά μέσα προστασίας (Bluetooth, Handsfree)

Δεν υπάρχουν σχόλια: