Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

"Πράσινο" το νέο SAAB

m10-192059saabsuv Μέσα στο 2009 θα δούμε πιθανότατα το νέο SUV της SAAB με την ονομασία 9-4X BioPower, που θα βασιστεί σε μια εξ ολοκλήρου νέα αρχιτεκτονική SUV, έχοντας χρησιμοποιήσει πολλά στοιχεία και τις ιδιόμορφες πτυχές της εταιρείας.
Το αυτοκίνητο θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και βιοκαύσιμο, ενώ η ροπή κίνησης παρέχεται από την πιό πρόσφατη έκδοση της μηχανής BioPower SAAB. Η SAAB είναι σημαντικός υπερασπιστής της αιθανόλης, ιδιαίτερα στην πατρίδα της τη Σουηδία, όπου τα δύο τρίτα όλων των πωλήσεων είναι τώρα μηχανές ΒΙΟ-καυσίμων.
Ο τετρακίλυνδρος 2λιτρος τούρμπο κινητήρας αποδίδει 300ίππους και ροπή 295Νm στις απο τις 2600-5100 στροφές. Αληθινά εντυπωσιακοί αριθμοί για μια τέτοια μικρή μηχανή. Το κουμπί εκκίνησης έχει πράσινο φωτισμό, ενω μια πανοραμική γυάλινη οροφή φέρνει περισσότερο φώς στην καμπίνα.
Το νέο SUV της SAAB θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ. Με την επέκταση του BioPower στη σειρά 9-3, η Saab είναι η Νο 1 Ευρωπαϊκή μάρκα σε οχήματα E-85.

Δεν υπάρχουν σχόλια: