Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Σύμμαχοι στην εκστρατεία

m19-144403lampaearth Πληθώρα φορέων και πολιτών ανταποκρίνονται την εκστρατεία ενημέρωσης του ΣΚΑΪ για εξοικονόμηση ενέργειας.
Πάνω από 122 δήμοι και κοινότητες της Αττικής, άλλοι 30 περιφερειακοί δήμοι και ιδρύματα -όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή - έχουν δεσμευτεί ότι θα χρησιμοποιήσουν λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.
Ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι απέστειλε εγκύκλιο προς όλα τα σχολεία της χώρας για αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, προέτρεψε τους έφηβους βουλευτές να χρησιμοποιούν οικολογικούς λαμπτήρες. Την υποχρεωτική εγκατάσταση λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σε όλα τα δημόσια κτίρια ζήτησε, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής.
Εδώ και δύο χρόνια αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες στο γεωπονικό πανεπιστήμιο με σημαντικά αποτελέσματα εξοικονόμησης χρημάτων, ανέφερε στο σταθμό μας ο αντιπρύτανης Λεωνίδας Λουλούδης. "Μια λάμπα χαμηλής κατανάλωσης βοηθά στον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα" ανέφερε ο ευρωπαΐος επίτροπος Σταύρος Δήμας.
Πολύ σημαντικό βήμα για το περιβάλλον χαρακτήρισε την εκστρατεία του ΣΚΑϊ η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2004 και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος της Κένυας, Γουανγκάρι Μααθάι.
Με αφορμή την εκστρατεία του ΣΚΑΪ, η Γκριν Πις ζητά την απόσυρση των ενεργοβόρων λαμπτήρων από τα ράφια.
Ο ΣΚΑΪ και η Philips, θα διανείμουν 50 χιλιάδες λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σε δυο φάσεις.
Στις 26 Ιανουαρίου σε Αθήνα, Πειραιά, Μαρούσι, Θεσσαλονίκη και Πτολεμαΐδα και στις 2 Φεβρουαρίου σε Αγία Παρασκευή, Κορυδαλλό, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Πάτρα και Αλιβέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: