Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

Ανησυχία για τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΤην αγωνία τους εκφράζουν οι πανεπιστημιακοί, που ανήκουν στην "πρωτοβουλία για την μεταρρύθμιση και την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου".
Πρόκειται για 380 καθηγητές οι οποίοι βλέποντας το ελληνικό πανεπιστήμιο να έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, το υπουργείο Παιδείας να μην προχωράει με αποφασιστικά βήματα και την φοιτητική κοινότητα να σιγοβράζει, κινητοποιούνται προκειμένου να ανατραπεί το κλίμα.
Στο κείμενο που έχουν συντάξει οι πανεπιστημιακοί τονίζονται οι κίνδυνοι που διατρέχει το ελληνικό πανεπιστήμιο μετά τις περσινές κινητοποιήσεις.  Όπως επισημαίνουν αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα είναι πιθανό να επιδεινωθούν άμεσα και ραγδαία οι ενδο-πανεπιστημιακές σχέσεις καθώς και να επικρατήσει η λογική του "να μην αλλάξει τίποτα", γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του δημόσιου Πανεπιστήμιου.
Η πρωτοβουλία των πανεπιστημιακών διοργανώνει το Μάρτιο ένα συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχουν και καθηγητές από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με στόχο τη διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: