Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Καμπανάκι από τους καρδιολόγους

Περίπου 20.000 εμφράγματα καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι καρδιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, μελέτες δείχνουν ότι οι μισοί Έλληνες εμφανίζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, το ένα τέταρτο πάσχει από υπέρταση και το 9% από σακχαρώδη διαβήτη. Την ίδια ώρα, έρευνα δείχνει ότι οι λίγες ώρες ύπνου αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών επεισοδίων. Την έρευνα διεξήγαγαν βρετανοί επιστήμονες οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όταν υγιείς άνθρωποι ελάττωσαν τον ύπνο τους από τις επτά ώρες στις πέντε διπλασιάστηκε ο κίνδυνος εκδήλωσης εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου. Μάλιστα τα προβλήματα στην υγεία των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που άρχισαν να κοιμούνται λιγότερο.

Φυματίωση στο Χαλάνδρι


Δέκα ενήλικες και παιδιά, αθίγγανοι, βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης σε δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου.Συγκεκριμένα,όπως προέκυψε από ελέγχους της διεύθυνσης υγείας της Νομαρχίας Αθηνών τα κρούσματα παρουσιάσθηκαν στο 4ο, στο 7ο και στο 8ο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου. Ήδη, δύο από τα παιδιά που διαγνώσθηκε πως έχουν προσβληθεί από φυματίωση νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ τρεις ενήλικες στο "Σωτηρία". Νομαρχία, πάντως, καθησυχάζει, αναφέροντας ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ενώ έχει ενημερωθεί και το κέντρο ελέγχου πρόληψης νοσημάτων.

Citroen C5 Airscape concept


Το νέο της δημιούργημα πρόκειται να παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Citroen.Πρόκειται για C5 Airscape concept, ένα μεσαίο τετραθέσιο κάμπριο, με σκληρή, αναδιπλούμενη οροφή, κατασκευασμένη από ελαφριά και ανθεκτικά υλικά, όπως τα ανθρακονήματα.Το νέο κάμπριο διαθέτει όμορφες γραμμές και ξεχωριστό στυλ. Εσωτερικά του αυτοκινήτου υπάρχουν λεπτομέρειες χρωμίου στα χερούλια της πόρτας και σε σημεία στον προφυλακτήρα ενώ και εσωτερικά το δέρμα προσδίδει στο όχημα έναν αέρα πολυτέλειας. Στον κινητήρα η γαλλική εταιρία υιοθέτησε μια νέα τεχνολογία της Urban Hybrid, η οποία χρησιμοποιεί μια αναστρέψιμη γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος για την εκκίνηση. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στις συσκευές που βρίσκονται στο αυτοκίνητο, όπως το ηχοσύστημα και το air condition, να τροφοδοτούνται από την ενέργεια που προκύπτει από το φρενάρισμα ή από την επιβράδυνση του οχήματος. Ο κινητήρας του C5 Airscape είναι 2,7 λίτρων και αποδίδει 208 ίππους.

Το απόλυτο υπεραυτοκίνητο


Το απόλυτο υπεραμάξι φαίνεται ότι ήθελε να δημιουργήσει η Λαμποργκίνι παρουσιάζοντας τη νέα Ρέβεντον".Πρόκειται για το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει βγάλει ποτέ στην ιστορία της η Λαμποργκίνι, ένα μόντελο που "κόβει την ανάσα" με τις επιδόσεις του.
Το νέο ιταλικό υπεραυτοκίνητο πήρε το όνομά του από τον ταύρο Ρέβεντον ο οποίος το 1943, κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας, σκότωσε τον διάσημο ταυρομάχο, Φέλιξ Γκούζμαν. Αρκετά τμήματα του αμαξώματος του νέου υπεραυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ τα πάντα επάνω στο νέο μοντέλο έχουν σχεδιαστεί με έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια, με την εμφάνιση να είναι εξαιρετικά επιθετική. Στο εσωτερικό της Ρέβεντον κυριαρχούν το αλουμίνιο, τα ανθρακονήματα και το αλκαντάρα. Η Ρέβεντον φέρει τον ίδιο κινητήρα με τη LP640, με τους μηχανικούς της εταιρείας στη συγκεκριμένη περίπτωση να βρίσκουν άλλους 20 ίππους. Το θηριώδες V12 μηχανικό σύνολο αποδίδει πλέον 650 ίππους και 660 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3,4 δεύτερα και η τελική ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα. Το καλύτερο... για το τέλος. Η νέα δημιουργία της Λαμποργκίνι κοστίζει 1 εκατ. ευρώ. Έτσι και αλλιώς όμως, το υπεραυτοκίνητο θα παραχθεί σε μόλις 20 κομμάτια τα οποία έχουν προπωληθεί ήδη!

Jennifer Lopez: Do It Well

Όποιος θέλει περισσότερα βίντεο είτε της jeniffer είτε οποιουδήποτε άλλου καλιττέχνη ας επικοινωνήσει μαζί μου.

christina aguilera: Hurt

Πρόβλημα με το νερό σε Πάρνηθα - Πιερία


Ορατές είναι ήδη οι επιπτώσεις των πυρκαγιών μεταξύ άλλων και στην ποιότητα του νερού. Ακατάλληλο για χρήση είναι το νερό στις πηγές τις Πάρνηθας που υπάρχουν κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου, προς το Καζίνο. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έστειλε προς το δασαρχείο, το γενικό χημείο του κράτους και έχουν μπει απαγορευτικές πινακίδες που ενημερώνουν τους πολίτες. Το πρωΐ της Κυριακής θα γίνει ο 24ος γύρος της Πάρνηθας που διοργανώνει ο ορειβατικός σύλλογος Αχαρνών. Οι αθλητές δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό των πηγών αλλά θα υπάρχουν σημεία όπου θα προμηθεύονται εμφιαλωμένο.Προβλήματα με την ποιότητα του νερού και στην Πιερία. Όπως κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ ο νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου, στο νομό δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου, που κατέστρεψαν περίπου 30 χιλιάδες στρέμματα. Αποτέλεσμα, το φράγμα της Μόρνας, μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις να γεμίσει με φερτά υλικά και να αλλοιωθεί σημαντικά η ποιότητα του νερού, που θα υδροδοτούσε 34 χωριά της περιοχής. Συνεργεία της νομαρχίας αναγκάστηκαν να αδειάσουν το φράγμα και ήδη πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Σε μάστιγα εξελίσσεται η νόσος Αλτσχάιμερ


Στην Ελλάδα περίπου 145.000 ασθενείς πάσχουν από άνοια και με δεδομένη την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, οι αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά στο μέλλον. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι στην Ευρώπη, το κόστος της περίθαλψης των πασχόντων από άνοια υπερβαίνει το κόστος ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Ωστόσο όπως επισήμανε σε συνέντευξη τύπου ο Δρ. Βασίλης Βαγενάς, Νευρολόγος- Υπεύθυνος Ιατρείου Μνήμης και Άνοιας στο Α΄Νοσοκομείο ΙΚΑ, η νόσος Αλτσχάιμερ δεν είναι μια "χαμένη υπόθεση" καθώς βγαίνουν συνεχώς στην αγορά νέα φάρμακα που μπορεί να μη θεραπεύουν αλλά καθυστερούν την εξέλιξη της νόσου. Μάλιστα, στα μέσα του φθινοπώρου αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας το πρώτο διαδερμικό αυτοκόλλητο για ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Το αυτοκόλλητο, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαγενάς, εξασφαλίζει σταθερή και ομαλή διάχυση του φαρμάκου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, έχει λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες και ο ασθενής το αποδέχεται πιο εύκολα από το χάπι. Παράλληλα, σήμερα περισσότερα από 200 φάρμακα για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ δοκιμάζονται και βρίσκονται σε πειραματικό ή κλινικό στάδιο. Ποιά είναι όμως τα συμπτώματα που πρέπει να υποψιάζουν τους συγγενείς των ασθενών; Όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου η Δρ. Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος – ψυχίατρος, διευθύντρια του Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου & Ιατρείου Μνήμης του νοσοκομείου "Υγεία", το αρχικό και βασικότερο σύμπτωμα είναι ο ηλικιωμένος να ξεχνά όχι ασήμαντα πράγματα- αυτό είναι φυσιολογικό στις προχωρημένες ηλικίες- αλλά σε τέτοιο βαθμό ώστε να δυσκολεύεται η καθημερινότητά του. Τότε οι συγγενείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιον γενικό παθολόγο καθώς οι γενικοί γιατροί είναι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν τη νόσο Αλτσχάιμερ και να χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ανοϊκός ασθενής στην Ελλάδα και οι ελλείψεις σε κρατικό επίπεδο, το βασικότερο όπως επισημαίνει η κα Σακκά, είναι ότι δεν υπάρχουν κέντρα ημέρας- δηλαδή ειδικά ιατρεία για τη νόσο- και ξενώνες όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν οι ασθενείς έστω και για λίγες ώρες όταν οι συγγενείς τους εργάζονται και δεν μπορούν να βρίσκονται στο σπίτι για να τους φροντίσουν.

Άτυχη στάθηκε η Ελλάδα


Η Ελλάδα στάθηκε τρομερά άτυχη σήμερα στο ημιτελικό με την Ισπανία μια ομάδα με τρομερούς παίκτες, με θηρία σαν τον Pau Gasol και άλλους θεσπέσιους σουτέρ. Η Ελλάδα από την αρχή του αγώνα στάθηκε άξια και κάτι παραπάνω απέναντι στην Ισπανία την κοίταξε στα μάτια και δεν την φοβήθηκε ποτέ σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Οι Ισπανοί φυσικά άξιζαν την νίκη αν και στην 4η περίοδο μας το χάλασαν λιγάκι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην 3η περίοδο που έφτασε να χάσουν και με 5 πόντους διαφορά οι Ισπανοί έχασαν την συγκέντρωσή τους και άρχισαν να κάνουν λάθη τα οποία η Ελλάδα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Στην 4η περίοδο σε έπαιξαν καθόλου δίκαια οι Ισπανοί και με θεατρινισμούς κατάφεραν να εκνευρίσουν τους διεθνής μας κάτι που οδήγησε και στην ήττα τελικά της Εθνικής με 82-77. Τέλος η έλλειψη τιμιότητας και ο απίστευτος πόθος των Ισπανών για νίκη και πρόκριση στο τελικό του ευρομπάσκετ έδειξε ότι οι διαιτησία ήταν ελαφρώς, έως πολύ θα έλεγα, ευνοημένη υπερ των Ισπανών κάτι που τους έδωσε και την πολυπόθητη νίκη. Αν άρχισαν να γίνονται τέτοια και στο μπάσκετ τι άλλο να περιμένουμε;
Πάντως η Ελλάδα ήταν δυνατή και για εμένα νικήτρια του σημερινού αγώνα γιατί έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες που έπαιξε στο φετινό ευρομπάσκετ.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Ιδού το πρώτο δείλημα της ημέρας

Δεν ξέρω πως να αρχίσω. Να μλήσω για τις εκλογές όπως κάνουν όλοι ή να μην μιλήσω. Να τους ξεφτιλήσω ή το κάνουν αρκετά μόνοι τους;; Να ασχοληθώ με αυτό που με καίει περισσότερο και δεν είναι άλλο από την εξεταστική η οποία άρχισε επίσημα από σήμερα στη σχολή μου ή να το κάνω γαργάρα;;;
Τελικά νομίζω ότι καλύτερο είναι να μιλήσω για την εξεταστική αυτή που θα με ξεθεώσει και θα θέλω ξανά διακοπές.
1ον: Η εξεταστική στην σχολή μου ξεκίνησε σήμερα 8/9/2007 με την Β' εξεταστική Θεωρητικών Μαθημάτων του προηγούμενου εξαμήνου που δεν έγινε και τελειώνει στις 15/10/2007 με Α' και Β' εξεταστική Εργαστηριακών & Θεωρητικών Μαθημάτων του τρέχοντος εξαμήνου
2ον: Το νέο εξάμηνο (προσωπικά το 5ο) ξεκινάει στις 16/10/2007 μόλις μία μέρα μετά το τέλος της εξεταστικής και αν χρωστάς και μαθήματα ΣΩΘΗΚΕΣ!!!!!!

I AM.... BACK!!!!

Μετά από ένα και κάτι παραπάνω μήνα επέστρεψα και είμαι πιο ανανεωμένος από ποτέ!!!! Πήγα τις διακοπές, όπως πιστεώ κάνατε όλοι, και τώρα μπορώ να αφοσιωθώ ξανά στο σκοπό για τον οποίο ξεκίνησα αυτό το blog ή στα ελληνικά ιστολόγιο, που είναι τι άλλο από το να προσφέρω την άποψη μου πάνω σε όποιο θέμα θεωρώ ότι αξίζει να την αναφέρω και ακόμα να σας ενημερώνω για ότι νέο συμβαίνει στον κόσμο κάθε μέρα και όχι μόνο αυτά που ακούτε και διαβάζεται στην τηλεόραση ή στις εφημερίδες αλλά και αυτά που κανείς δεν λέει και είναι ότι συμβαίνει στην περιφέρεια.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!!